En orsak till sämre betyg

Det har pratats en del om att elever fokuserar sämre i skolan vilket leder till sämre betyg, vissa elever har kommit på både dåliga men ändå logiska förklaringar till att dom inte orkar jobba, en sak som är väldigt trolig är skolmaten. Många skolor har Sodexo som levererar mat till elever och många elever vet om att den kan vara väldigt dålig.

Man hittar äckliga saker i maten som till exempel på Ludvigsbergsskolan så har man hittat blåa plastbitar och kryp i salladen, sånt händer på flera skolor som har Sodexo. Maten smakar dåligt och är samma sak nästan varje vecka men dom byter namn på det bara. Det gör att elever inte äter så mycket och när det väl blir bra mat i skolan så tar yngre elever mycket mera än vad man får så dom äldre som äter efter dom blir inte mätta.

Sodexo måste göra bättre och mer olika rätter istället för att ta samma maträtt och döpa om den och skolor måste bli bättre på att hålla koll så alla tar så mycket man får. Lärare eller nån personal som kan måste stå och kolla så elever inte tar mer än vad man får så det ska räcka till alla.

Skolor måste ha mer personal som kollar när elever tar mat och Sodexo måste göra mer olika maträtter och dom som jobbar i köken måste vara mer noggrannare med maten så det inte finns skräp i maten.

Sodexo skulle säkert försvara sig genom att säga att dom har mycket mat att göra till hundratals elever men det betyder inte att dom inte kan göra mer olika rätter och inte få in skräp i maten.

Blir maten bättre och så alla kan få lika mycket så orkar elever jobba och fokusera, då höjs elevernas betyg.

Av: Joel Persson, 8F

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *